Меню Затваряне

КОЯ СЪМ АЗ?

Здравейте!

Казвам се Златка Кичукова и съм родена в един слънчев ноемврийски ден, през 1969-та година.

Израснах в малък и красив град – Смолян и рисувам от дете. Но талантът ми бе открит по малко странен начин… Моите родители работеха в хотел „Соколица“, където и живяхме близо 13 години. Растях сред персонала и посетителите на хотела и най-вероятно това ме е превърнало в общителен човек.

Когато съм била 3 годишна съм си рисувала с пръсти във фоайето на хотела, където една посетителка – художничка, ме е забелязала. Толкова се е впечатлила от мен, че ме е взела със себе си в стаята си, без да помисли, че така ще притесни родителите ми. И разбира се, след като не са ме открили и са ме търсили дълго навсякъде, с управителят на хотела са тръгнали да ме търсят по етажите.
Е, накрая са открили стаята, от която се е чувало детско бърборене и женски глас…
Историята е завършила добре, въпреки притесненията, защото тази художничка е обяснила на всички, че имам талант и задължително трябва да уча рисуване.
Точно това и стана – в основното училище имах късмет да имам за учител по рисуване Иван Пеев, който ми даде първоначалните знания, след което имах възможността да посещавам курсовете по рисуване на невероятният ни художник Васил Палагачев. И те успяха да ме подготвят за следващата стъпка – Художественото училище – Смолян, където бях приета в специалност „Художествена обработка на Текстила“.
Сега, след толкова години, само споменавайки ССХУ за ПИ – Смолян, всеки, който има връзка с изкуството твърди, че това училище е било едно от най-добрите за времето си. И е така. Всеки удобен случай използвам да благодаря на моят класен Румен Найденов, както и на Валери Паничаров, Калиопа Николова и всички, които отдадоха своята енергия да ни предадат своят опит и познания.

С какво се занимавах след завършването на училището?!
Е, опитах да кандидатствам в художествената академия, но не бях достатъчно подготвена и започнах работа в Минералсувенир – Пловдив.

След това дълги години работех като Графичен дизайнер, макар че Бижутерията ме влечеше и в един момент това влечение надделя. Занимавах се с Бижутерия, Интериорен дизайн и Мода.
Създадох арт-терапевтичен център „Зунка“, в който се надявах да съм в състояние да помагам на хората… Но това вече е минало.
А иначе Животът е странна случка и ми даде възможност да поживея малко в три напълно различни държави, което ми даде още по-различен житейски поглед и разбира се още нови приятели.

За това в този сайт има различни раздели: Картини, Бижутерия, Интериорен дизайн и Мода.

Надявам се да ви се харесат – приятно гледане!