Меню Затваряне

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

О, това е доста обширно понятие. В раздела включвам както идеята за пространство, така и всички онези малки детайли, които са важни за изграждането му, като: възглавнички, осветителни тела и мебели. Някои от мебелите са с подменена функция. 
А други са сътворени от съществуващи, но повредени мебели. 
И всеки един детайл съм сътворила конкретно за мястото.

Веднъж една приятелка ме нарече Recycled Queen 🙂

Апартамент 35 – задачата ми бе изцяло да променя стила на жилището. Не беше никак лесно, пред вид на състоянието, в което се намираше. Стените бяха боядисани в кафяво, мебелите абсолютно неподходящи и като размер и като вид. А подредбата им беше неудобна и нелогична. Жилището нямаше нито стил, нито дух. В абсолютен асинхрон със собственика, който определено има ярка индивидуалност. Но не разполагаше с въображение…
Освен всичко това, трябваше да запазя вещи, които имат сантиментална стойност за собственика и да им дам съвсем нов живот и предназначение.

Обект таванска стая – 12 квадратни метра, превърнати в практично мини пространство.
В този обект всичко се започна от 0. Когато отворих вратата на помещението, видях потенциала и се опитах да не виждам многогодишно трупаните безполезни вещи и боклуци, между които трябваше да се провра, за да се добера до терасата. Когато излязох на тераската – моментално си представих един бар-плот, високо столче и студена бира на барплота… От склад, таванчето се превърна в практично мини обиталище.

Проект „Зорюперхоф“ – хотел в северната част на Германия, в който всяка стая има собствен стил и е кръстена на писател-класик. В този проект участвах в интернационална група, която вече имаше опит в това начинание. Но и моят принос съвсем не беше за пренебрегване.

Проект „Ливърпул“ – нарекох този проект така, защото собственикът на това жилище в България, беше луд фен на този отбор и много държеше акцента на жилището да е червеният цвят и разбира се да съществува детайл (като логото) на любимият му отбор. Когато се прибра от командировка и отвори вратата на жилището, единствената му реакция беше радост, като на малко дете – забравено в магазин за играчки.

Калъфи за възглавнички, специално създадени по поръчка на Е.М., Лос Анжелис, Калифорния

Сборен албум: Нощна лампа от плексиглас и метална мрежа, Възглавнички и дори макет-проект за вила…